Ale kosmetologia to chyba o np.składach kosmeyków piełegnacyjnych coś takiego jak farmaceuta.Ale chyba o makijażu to tylko kursy.A liceum.Jest jakieś w tym kierunku albo coś najbardziej zbliżonego do makijażu.
Amcia94, mam dużo znajomych co studiują bądz studiowali kosmetologie nie tylko wykłady dotyczyły kosmetyków pielęgnacyjnych.Po ukończeniu studiów mogły pracować w salonach kosmetycznych.Uczą hm.. no tego co prawdziwa kosmetyczka powinna wiedzieć
no ja myślałam ale o kursie makijaży:) taż żeby sobie dorabiać nawet w domu:)bo tak na serio to jeszcze nie wiem co będę robić. chciałam na fotografię ale wiem ze sie nie dostane...:/
sorry ale kosmetolog jako zawod nie zajmuje sie robieniem makijazu czy tipsow ale wywazaniem kremow i ich skladnikow:)
czyli produkcja kosmetykow:)
a aby pracowac w salonie nie potrzeba 5 lat studiow ale kursy:) badz studium kosmetyczne..
bo jezeli ktos chce pracowac w salonie to szkoda aby inwestowac w magistra ktory mu sie tam nie przyda:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum